Lehtikaali-kesäkurpitsakeitto

1. Silppua sipuli, valkosipuli ja purjosipuli, kuullota niitä voissa kattilassa.

2. Revi lehtikaalin lehdet silpuksi (viipaloi osa varsistakin) ja lisää ne kattilaan sipulisilpun kanssa.

3. Pilko kesäkurpitsa ja lisää palaset kattilaan muiden kasvisten kaveriksi.

4. Kaada kattilaan n. litran verran vettä ja lisää sekaan kasvisliemikuutio.

Keitä niin kauan, kunnes kesäkurpitsa on pehmennyt ja lehtikaali on vaihtanut värinsä ruohonvihreästä kellertäväksi.

5. Soseuta keitto ja lisää kuohukerma sekä mausteita (itse käytin musta- ja valkopippurijauhetta sekä muskottia).

Anna kiehahtaa.

6. Thadaa! Keitto on valmis.

:)

Reseptistä tulee n. 6 annosta ja yksi annos painaa n. 370 grammaa

Lurtsi90
AineksetMääräEnergiaPHRK
Valio Voi laktoositon vähäsuolainen22g158kcal0.2g0.2g17.6g0g
Sipuli 0g0kcal0g0g0g0g
Purjosipuli 254g58kcal4.6g6.1g0.5g5.3g
Lehtikaali 80g32kcal2.7g3.2g0.5g1.6g
Kesäkurpitsa zucchini 328g59kcal1.8g8.2g1.3g2.3g
Valkosipuli 3.4g3.7kcal0.3g0.6g0g0.1g
Vesi450g0kcal0g0g0g0g
Ruokakerma 4% (Rainbow), annos 100g113g68kcal1g5.9g4.5g0.3g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana2500g757kcal21.2g48.4g48.8g19.2g
Valittu annoskoko1250g378kcal10.6g24.2g24.4g9.6g
Annoskoko puolitettuna625g189kcal5.3g12.1g12.2g4.8g
Arvot/100g100g30kcal0.8g1.9g2g0.8g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=373612