Paleo-mutakakku

Erottele valkuaiset keltuaisista.

Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi.

Vaahdota steviasokeri keltuaisten kanssa.

Sulata voi kattilassa, lisää lopuksi suklaa voin joukkoon, laita levy pois päältä ja sekoita kunnes suklaa on sulanut.

Anna jäähtyä.

Rouhi hasselpähkinät, sekoita suklaa-voiseokseen.

Sekoita keltuaisvaahtoon ensin suklaa, sen jälkeen 1/3 valkuaisvaahdosta.

Lisää loppu valkuaisvaahto varovasti taikinan sekaan nostelemalla, taikinaan saa jäädä valkoisia laikkuja.

Paista 200 asteessa 15-20 minuuttia.

Jos haluat kiinteämmän kakun, jätä kakku hetkeksi uunin jälkilämpöön.

Reseptistä tulee n. 8 annosta ja yksi annos painaa n. 83 grammaa

Dummy
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kananmuna kuorineen punnittu510g642kcal56.1g1.5g45.9g0g
Voi 187g1360kcal2.2g0.7g152.4g0g
Suklaa tumma, Ecuador 70% Extra Bitter 125g375g1919kcal33.4g109.4g149.9g22.1g
Steviasokeri 1dl = 45g (Dansucker), annos 45g56g225kcal0g55.7g0g0g
Hasselpähkinä 122g785kcal17.2g4.1g74.3g21.3g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana2500g9860kcal217.8g342.8g845g86.8g
Valittu annoskoko1250g4930kcal108.9g171.4g422.5g43.4g
Annoskoko puolitettuna625g2465kcal54.5g85.7g211.3g21.7g
Arvot/100g100g394kcal8.7g13.7g33.8g3.5g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=378363