Omenapiirakka

Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi, jonka jälkeen lisätään vehnäjauhot ja leivinjauhe koko ajan sekoittaen.

Sulata voi ja lisää se taikinaan.

Lopuksi maito.

Levitä taikina leivinpaperille tasaiseksi.

Kuori ja paloittele omenat.

Lisää joukkoon kermaviili ja kananmunat.

Levitä sen jälkeen omenaseos taikinan päälle.

Tämän jälkeen voit ripotella kanelin ja sokerin omenien
päälle.

Paista uunin keskitasolla 200 asteessa 30-45 min.

Reseptistä tulee n. 20 annosta ja yksi annos painaa n. 107 grammaa

Kullervo
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kananmuna kuorineen punnittu 175g220kcal19.3g0.5g15.8g0g
Sokeri 248g1008kcal0g248g0g0g
Vehnäjauho puolikarkea 171g586kcal17.4g119.6g2.1g6g
Voi 58g424kcal0.7g0.2g47.5g0g
Maito,kevyt (valio) 100g88g40kcal2.8g4.2g1.3g0g
Kermaviili, rasvaa 10-12% 117g155kcal3.1g3.7g14g0g
Rahkavalmiste (Ehrmann), annos 100g117g68kcal10.5g5.8g0.2g0g
Omena, kotimainen, keskiarvo, kuorineen 263g94kcal0.4g18.7g0.2g5.3g
Kaneli, oikeat arvot, annos 2g5.8g21kcal0.2g4.6g0.2g0g
Leivinjauhe 7.3g13kcal0.4g2.8g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana2500g5255kcal109.6g816.2g162.6g22.6g
Valittu annoskoko1250g2628kcal54.8g408.1g81.3g11.3g
Annoskoko puolitettuna625g1314kcal27.4g204.1g40.7g5.7g
Arvot/100g100g210kcal4.4g32.7g6.5g0.9g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=378748