Kasvisgratiini

Keitä kasvikset ( 10min), heitä voidellulle vuoalle, heitä päälle silputtu sipuli ja tomaatti.

Kuumenna kattilassa kerma ja sekoita siihen koskenlaskija nokareina.

Kaada kasvisten päälle.

Lisää suolaa ja mustapippuria ja lopuksi kuorruta juustoraasteella.

Uuniin 40min 200 astetta.

Anna vetäytyä hetki pöydällä ja syö.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 275 grammaa

Kattilii
AineksetMääräEnergiaPHRK
Porkkana, keitetty, suolaa 227g76kcal1.4g12.8g0.5g5.9g
Parsakaali, keitetty, suolaa 114g40kcal5.2g2.2g0.3g2.8g
Kukkakaali, keitetty, suolaa 171g41kcal3.1g3.7g0.5g3.9g
Sipuli (kuorittu)85g23kcal1.1g4.1g0.2g1.4g
Kesäkurpitsa, keitetty, suolaton 114g24kcal0.8g3.4g0.5g0.9g
Tomaatti, pieni 75g, keskikokoinen 125g, suuri 170g114g23kcal0.7g4.3g0.3g1.6g
Ruokakerma, Rainbow 7% 2dl227g193kcal3.2g10g15.9g0g
Koskenlaskija perinteinen (Valio), annos 83.3g85g239kcal16.2g0g18.7g0g
Arkijuusto, Valio [330kcal]114g375kcal30.7g0g27.3g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana2500g2066kcal124.8g81g128.4g33g
Valittu annoskoko1250g1033kcal62.4g40.5g64.2g16.5g
Annoskoko puolitettuna625g517kcal31.2g20.3g32.1g8.3g
Arvot/100g100g83kcal5g3.2g5.1g1.3g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=378758