Gluteenittomat riisipiirakat

Keitä riisipuuro jo edellisenä iltana jotta se ehtii jäähtyä.

Kun alat leipoa piirakoita, lisää puuroon 1 kananmuna.

KUORI
Mittaa kylmä vesi astiaan (2dl).

Lisää veteen psyllium (1tl) ja merisuola (1tl).

Anna psylliumin pehmetä hetki.

Lisää sitten tattarijauhot (200g n. 3dl).

Leivo kiinteäksi palloksi.

Nyt kuoritaikina on valmis leivottavaksi.

Reseptistä tulee n. 25 annosta ja yksi annos painaa n. 86 grammaa

Hanska1984
AineksetMääräEnergiaPHRK
Puuroriisi, rainbow105g372kcal7.3g83.9g0.8g0g
Maito,kevyt (valio) 100g874g402kcal28g42g13.1g0g
Kananmuna kuorineen punnittu 35g44kcal3.8g0.1g3.2g0g
Vesi, vesijohtovesi 117g0kcal0g0g0g0g
Psyllium ravintokuitu (Finax), annos 5g2.9g0.3kcal0g0g0g2.5g
Tattarijauho hieno (Keskisenmylly), annos 75g117g336kcal7.8g70.4g2g6.8g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana2500g2309kcal93.8g392.8g38.2g18.6g
Valittu annoskoko1250g1154kcal46.9g196.4g19.1g9.3g
Annoskoko puolitettuna625g577kcal23.5g98.2g9.6g4.7g
Arvot/100g100g92kcal3.8g15.7g1.5g0.7g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=380157