Pikamajoneesi

Laita korkeaan kapeaan astiaan öljy, muna, sinappi, etikka, sitruunamehu ja suola.

Laita sauvasekoitin astian pohjaan ja käynnistä se. Surauta pari kertaa kunnes majoneesi sakenee sopivasti.

Mausta halutessasi valkosipulilla, chilillä, yrteillä tai currylla.

Säilyy jääkaapissa noin vuorokauden verran.

Reseptistä tulee n. 1 annosta ja yksi annos painaa n. 228 grammaa

Rusinalintu
AineksetMääräEnergiaPHRK
Rypsiöljy 740g6545kcal0g0g740.1g0g
Kananmuna Luomu (Pirkka), annos 58g318g413kcal41.7g1g26.4g0g
Sinappi, Dijon, 1 tl55g77kcal2.6g5g5.2g0g
Sitruunamehu, laimentamaton55g12kcal0.2g0.9g0g0.1g
Valkoviinietikka (Rajamäen)55g11kcal0g3.6g0g0g
Ruokasuola jodioitu 27g0.7kcal0.2g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana2500g14118kcal89.4g21g1543.4g0.2g
Valittu annoskoko1250g7059kcal44.7g10.5g771.7g0.1g
Annoskoko puolitettuna625g3530kcal22.4g5.3g385.9g0.1g
Arvot/100g100g565kcal3.6g0.8g61.7g0g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=384485