Suppis-Juurespiiras

Sekoita juuressose ja rasva kulhossa.

Yhdistä kuivat aineet ja lisää juures-rasvaseoksen joukkoon.

Sekoita tasaiseksi.

Taputtele taikina leivinpaperin päälle pellille jauhotetuin käsin.

Pudista ja paloittele sienet.

Haihduta neste sienistä pannulla ja siirrä syrjään.

Suikaloi pekoni.

Paahda pekonit pannulla kevyesti.

Lisää joukkoon lanttu ja porkkanat.

Anna hautua noin 10 minuuttia.

Lisää joukkoon punasipulit ja jatka hauduttamista vielä hetki.

Sekoita pekoni-kasvisseokseen sienet, sulatejuusto ja munat.

Mausta timjamilla, basilikalla ja mustapippurilla.

Kaada sienitäyte pohjan päälle ja tasoita pinta.

Ripottele päälle juusto.

Paista suppis-juurespiirasta 200-asteisessa uunissa 30–35 minuuttia.

Reseptistä tulee n. 24 annosta ja yksi annos painaa n. 138 grammaa

Emakko
AineksetMääräEnergiaPHRK
Juuressose Pirkka 500g188g75kcal1.3g16.8g0.4g0g
Leivontamargariini 80% juokseva, keskiarvo 57g401kcal0.2g0g45.2g0g
Hiivaleipäjauho myllyn paras 1 dl188g660kcal26.4g120.6g5.8g10.4g
Ruisjauho, 1 dl38g121kcal4.1g24.1g0.9g5.2g
Leivinjauhe 3.8g6.6kcal0.2g1.4g0g0g
Basilika, tuore 3.8g1kcal0.1g0g0g0.1g
Suola, annos 3g1.9g0kcal0g0g0g0g
Suppilovahvero /ym sienet, arvio 100g151g45kcal1.5g6g0.5g0g
Pekoni, filee, rasvaa 18 g 64g145kcal10.3g0.3g11.5g0g
Lantturaaste, annos 100g75g19kcal0.8g3.5g0.2g1.4g
Porkkanaraaste 200g75g20kcal0.5g4g0.2g1.9g
Punasipuli, kuorittu, 100g178g48kcal2.3g8.5g0.4g3g
Leppäsavusulatejuusto (Pirkka), annos 100g38g83kcal5.3g1.6g6g0.2g
Leppäsavusulatejuusto (Pirkka), annos 100g68g149kcal9.5g2.9g10.9g0.4g
Kananmuna kuoreton 62g89kcal7.8g0.2g6.4g0g
Basilika, tuore 1.9g0.5kcal0.1g0g0g0g
Leppäsavujuusto voimakassuolainen (Pirkka), annos 100g57g192kcal20.3g0g14.7g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana2500g4109kcal181.4g379.8g206.2g45.2g
Valittu annoskoko1250g2055kcal90.7g189.9g103.1g22.6g
Annoskoko puolitettuna625g1027kcal45.4g95g51.6g11.3g
Arvot/100g100g164kcal7.3g15.2g8.2g1.8g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=388328