Täytetyt paprikat (Jemista)

Mukailtu resepti kirjasta Kreetalainen keittokirja (Merja Tuominen-Gialitaki)

4 punaista paprikaa
200 g fetaa
2 (isoa) sipulia
2 porkkanaa
1 nippu persiljaa
1 rkl minttua
2 dl riisiä
1 dl oliiviöljyä
suolaa
2 sitruunan mehu

Irrota paprikoista "lakki" ja puhdista sisus.

Keitä riisi.

Sekoita joukkoon raastettu porkkana, paloiteltu feta, puolet öljystä, hienonnettu sipuli, persilja, minttu ja suola.

Täytä paprikat ja asettele uunivuokaan.

Valele loput öljystä vihannesten päälle ja lisää uunivuokaan muutama kupillinen vettä.

Paista 170-asteisessa uunissa noin 1½ tuntia.

Tarkista välillä, että vuoassa on koko ajan hieman vettä.

Lisää tarvittaessa pieniä määriä.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 363 grammaa

Lilli91
AineksetMääräEnergiaPHRK
Paprika punainen 586g172kcal5.5g26.4g2.3g11.1g
Sipuli (kuorittu)172g47kcal2.2g8.3g0.3g2.9g
Porkkana, keskikokoinen 65g129g36kcal0.8g7.7g0.3g3.2g
Persilja 4.3g1.2kcal0.1g0g0g0.3g
Minttu, tuore (-), annos 1g0.9g0.4kcal0g0.1g0g0.1g
Riisi tumma 103g361kcal7.2g74.4g2.4g4.1g
Oliiviöljy 78g686kcal0g0g77.5g0g
Fetajuusto Euroshopper (50g)172g353kcal25.8g4.3g25.8g0g
Sitruunamehu, laimentamaton4.3g0.9kcal0g0.1g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana2500g3313kcal83.2g242.6g217.2g43.4g
Valittu annoskoko1250g1656kcal41.6g121.3g108.6g21.7g
Annoskoko puolitettuna625g828kcal20.8g60.7g54.3g10.9g
Arvot/100g100g133kcal3.3g9.7g8.7g1.7g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=390211