Monnen kaalipata

Suikaloi kaali, viipaloi porkkanat puolen sentin paksuisiksi viipaleiksi ja silppua sipuli.

Mittaa ison kattilan pohjalle vesi ( 4- 6 dl ). Lisää kiehuvaan veteen vähitellen kaalisuikaleet.

Kääntele välillä kauhalla.

Kun kaali alkaa pehmetä, lisää porkkanat, riisi ( 1 dl ) ja suola.

Sekoita hyvin ja pane kattilan päälle kansi.

Anna hautua noin 20-30 min. Ruskista sillä aikaa jauheliha ja kuullota sipuli paistinpannulla.

Lisää jauheliha, sipulit ja siirappi ( 4rkl ) sekä mustapippuria ( 1tl) ja meirami ( 4 tl ) padan joukkoon.

Anna kiehua vielä väh. 5 min. Tarjoile esim.

puolukkahillon / -survoksen kanssa.

Reseptistä tulee n. 12 annosta ja yksi annos painaa n. 290 grammaa

Jojostop
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kaali, valkokaali719g152kcal8.6g24.5g1.4g15.1g
Porkkana, keskikokoinen 65g54g15kcal0.3g3.2g0.1g1.3g
Puuroriisi35g121kcal2.1g26.2g0.6g0.8g
Sipuli (kuorittu)126g34kcal1.6g6g0.3g2.1g
Jauheliha, naudan, rasvaa 17 % 288g655kcal54.7g0g48.9g0g
Siirappi 29g87kcal0g21.3g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana2500g2126kcal134.6g162.4g102.6g38.6g
Valittu annoskoko1250g1063kcal67.3g81.2g51.3g19.3g
Annoskoko puolitettuna625g532kcal33.7g40.6g25.7g9.7g
Arvot/100g100g85kcal5.4g6.5g4.1g1.5g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=399318