Gluteeniton vuokaleipä

1. Laita uuni 200 asteelle.

2. Sekoita jauhot, pellavansiemenet, cashewpähkinät ja ruokasooda kulhossa.

2. Lisää rasvaton piimä tai rasvaton jogurtti ja puolukkahillo.

2. Voitele ja jauhota puolentoista litran leipävuoka ja kaada siihen taikina.

3. Ripottele halutessasi pellavansiemeniä taikinan pinnalle.

4. Paista uunin alaosassa noin 60 min.
5. Ota leipä vuoasta ja anna jäähtyä.

Reseptistä tulee n. 20 annosta ja yksi annos painaa n. 69 grammaa

Vilkkumiina
AineksetMääräEnergiaPHRK
Teff-jauho (Oriola), annos 60g632g2028kcal62.5g401.8g19g49.3g
Pellavansiemen kokonainen 59g297kcal11.6g0.6g24.6g15.5g
Cashewpähkinä 81g466kcal16.2g15.3g37.6g2.8g
Ruokasooda, annos 1tl (Yleinen), annos 5g9g0kcal0g0g0g0g
Suola, annos 3g4.5g0kcal0g0g0g0g
Piimä, rasvaton (Valio)361g116kcal11.9g16.2g0g0g
Puolukkahillo 104g143kcal0.2g33.9g0.2g1.1g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana2500g6098kcal204.8g935.6g162.8g137.4g
Valittu annoskoko1250g3049kcal102.4g467.8g81.4g68.7g
Annoskoko puolitettuna625g1525kcal51.2g233.9g40.7g34.4g
Arvot/100g100g244kcal8.2g37.4g6.5g5.5g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=416141