Papusalaatti

Liota ja keitä pavut, huomioi eri papujen erilaiset keittoajat.

ks. esim.

Siirry sivulle! Voit myös vaihtaa kuivapavut 2-3 tölkkiin (n. 500g) säilykepapuja.

Pilko punasipuli, marinoi etikka-sokeriseokessa.

Yhdistä kastikkeen aineksen (öljy, 1-2 limen mehu, raastettu valkosipuli & inkivääri) ja mausta suolalla, pippurilla ja halutessasi yrteillä.

Pilko paprikat (1-2) kulhoon, lisää herneet, maissit, pavut, punasipulit ja kastike.

Sekoita ja laita jääkaappiin maustumaan ainakin tunniksi.

210g kuivattuja papuja painoi n. 520g keitettynä.

Reseptistä tulee n. 3 annosta ja yksi annos painaa n. 519 grammaa

Idunn
AineksetMääräEnergiaPHRK
Pintopapu, kuivattu (Risenta), annos 100g56g180kcal12.9g29.8g0.8g0g
Mung-papu, gogreen56g195kcal13.5g35.2g0.6g9.2g
Mustasilmäpapu,keittämätön (Risenta), annos 100g56g180kcal12.9g29.2g0.8g0g
Maissi, pakaste (Pirkka), annos 50g161g198kcal4.8g41.8g1.3g0g
Pakasteherneet (Pirkka), annos 200g161g85kcal9.2g8.5g1.6g0g
Punasipuli, kuorittu, 100g181g49kcal2.3g8.7g0.4g3.1g
Paprika, punainen241g62kcal2.2g11.1g1g4.8g
Punaviinietikka. (Rajamäen), annos 3g16g3.2kcal0g1g0g0g
Ruokosokeri8g33kcal0g8g0g0g
Oliiviöljy 24g213kcal0g0g24.1g0g
Limemehu, itse puristettu (-), annos 15g36g9kcal0.2g3g0g0.1g
Valkosipuli 6.4g7kcal0.5g1g0g0.1g
Inkivääri, tuore, silputtu6.4g5.1kcal0.1g1.1g0.1g0.1g
Vesi, vesijohtovesi 241g0kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana2500g2437kcal117.2g356.8g61.4g34.8g
Valittu annoskoko1250g1219kcal58.6g178.4g30.7g17.4g
Annoskoko puolitettuna625g609kcal29.3g89.2g15.4g8.7g
Arvot/100g100g98kcal4.7g14.3g2.5g1.4g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=422060