Bolognesekastike

1. Kuumenna voi ja oliiviöljy kasarissa.

Lisää sipuli-, selleri-, porkkanasilppu ja persilja.

Kypsennä noin 10 minuuttia, kunnes ne ovat pehmeitä, mutta eivät ruskistuneita.

2. Lisää jauhelihat ja suola.

Hämmentele puuhaarukalla murumaiseksi.

3. Lisää joukkoon viini ja hauduta kastiketta nopin 3 minuuttia, kunnes neste imeytyy kasviksiin ja lihaan.

4. Lisää maito, muskottipähkinä ja lihaliemeen sekoitettu tomaattipyree.

Kiehauta ja vähennä lämpöä hetki, kun poreilu alkaa.

Pidä kansi raollaan ja hauduta kastiketta noin 2 tuntia mahdollisimman alhaisella lämmöllä välillä sekoittaen.

Lisää lihalientä tarvittaessa.

5. Ota kastike liedeltä ja lisää kerma ja pippuri.

Tarkista suolaisuus

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 354 grammaa

Kirpie
AineksetMääräEnergiaPHRK
Mustapippuri 0.9g2.5kcal0.1g0.3g0g0.2g
Kahvikerma (Ingman), annos 40g133g252kcal3.2g5.3g25.2g0g
Vesi, vesijohtovesi 265g0kcal0g0g0g0g
Lihaliemikuutio (Maggie, kirkas)16g48kcal1.4g1.6g3.8g0g
Tomaattipyree, Pirkka71g58kcal2.4g13.4g0.7g0.7g
Ykkösmaito, rasvaa 1 % , d-vitamiinia 1ug 44g19kcal1.5g2.1g0.4g0g
Valkoviini makea 106g103kcal0.3g6.4g0g0g
Suola, annos 3g0.2g0kcal0g0g0g0g
Jauheliha, sika-nauta 353g782kcal61.8g0g60.1g0g
Persilja 1.8g0.5kcal0g0g0g0.1g
Porkkana 124g40kcal0.8g6.9g0.2g3.2g
Lehtiselleri 27g3.4kcal0.3g0.3g0.1g0.3g
Sipuli (kuorittu)71g19kcal0.9g3.4g0.1g1.2g
Oliiviöljy 12g109kcal0g0g12.4g0g
Voi 27g192kcal0.3g0.1g21.5g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana2501g3257kcal146g79.6g249g11.4g
Valittu annoskoko1250g1629kcal73g39.8g124.5g5.7g
Annoskoko puolitettuna625g814kcal36.5g19.9g62.3g2.9g
Arvot/100g100g130kcal5.8g3.2g10g0.5g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=62165