Enepun tomaattisosekeitto jauhelihalla

Kuori ja paloittele perunat veteen johon on lisätty suolaa.

Kiehauta vesi perunoineen, lisää pian keittojuurekset sekä valkosipuli.

Kun perunat ovat pehmenneet, lisää tomaattimurska ja mausteet (suola, mustapippuri, cayennepippuri ja sokeri).

Anna kiehua hiljalleen ja paista välillä noin 400-500g jauhelihaa ja sipulit öljyssä.

Kun perunat ovat täysin pehmeät, soseuta keittoainekset ja lisää ja sekoita keittoon Créme fraiche sen jälkeen.

Viimeiseksi lisää keiton joukkoon paistettu jauheliha ja sipulit.

Keitto on valmis! Maistuu mukavalta.

Päälle voi vaikka laittaa raejuustoa tai smetanaa.

Lisämaustetta saa esimerkiksi lisäämällä keittoon hieman punaviinia tai paistamalla jauhelihan lisäksi myös pekonia keittoon.

Variaatioita on monia, tänään tuli tällainen.

Reseptistä tulee n. 15 annosta ja yksi annos painaa n. 336 grammaa

Esalpaha
AineksetMääräEnergiaPHRK
Peruna, keskikokoinen 60g285g171kcal4.3g37g0.3g2.6g
Vesi384g0kcal0g0g0g0g
KEITTOJUURES Rainbow pakaste99g25kcal0.9g4.8g0.3g2.9g
Valkosipulinkynsi keskikokoinen 3,5 g3.7g3.9kcal0.3g0.6g0g0.1g
Rypsiöljy rainbow3g27kcal0g0g3g0g
Sipuli, kokonainen 50g25g6.8kcal0.3g1.2g0.1g0.2g
Sokeri2.5g10kcal0g2.5g0g0g
Tomaattimurska, Rainbow, 500 g297g104kcal3g19.3g1.5g0g
Creme fraiche, ranskankerma, rasvaa 28 % 37g103kcal0.7g1.1g10.4g0g
Jauheliha, sika-nauta 113g251kcal19.8g0g19.2g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana2500g1402kcal58.6g133g69.6g11.6g
Valittu annoskoko1250g701kcal29.3g66.5g34.8g5.8g
Annoskoko puolitettuna625g351kcal14.7g33.3g17.4g2.9g
Arvot/100g100g56kcal2.3g5.3g2.8g0.5g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=63188