Kasvisjuustokeitto

500-650 g porkkanaa
50-100 g palsternakkaa (voimakasta, kokeile ensin pienemmällä määrällä
1 rkl juuriselleriä
n. 10 cm pala purjoa
150 g parsakaalia
1 l kasvislientä
200 g sulatejuustoa (Polar 9%)
basilikaa, rakuunaa, aromisuolaa
persiljaa koristeeksi

Raasta kuoritut juurekset karkealla raastinterällä.

Leikkaa purjo ohuiksi renkaiksi.

Paloittele parsakaali pieniksi paloiksi.

Freesaa kasvikset (ei vielä parsakaalia) voi-öljyseoksessa (kattilassa) n. 8 min. Lisää kasvisliemi.

Keitä n. 20 min.

Lisää parsakaalit ja sulatejuusto.

Anna hautua vielä hetken, että parsakaali kypsyy ja juusto sulaa.

Mausta keitto.

Persiljaa pinnalle.

Reseptistä tulee n. 5 annosta ja yksi annos painaa n. 428 grammaa

Jonna74
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vesi584g0kcal0g0g0g0g
Sulatejuusto polar 9% levittyvä (Valio), annos 10g117g175kcal21g0g10.5g0g
Kasvisliemikuutio, Knorr13g36kcal1g1.2g3.1g0.2g
Parsakaali brokkoli 88g31kcal4g1.7g0.3g2.2g
Purjosipuli 35g8kcal0.6g0.8g0.1g0.7g
Juuriselleri 5.8g1.8kcal0.1g0.3g0g0.2g
Palsternakka 29g19kcal0.1g3.4g0.1g1.3g
Porkkana, keskikokoinen 65g379g106kcal2.3g22.6g0.8g9.5g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana2500g753kcal58.2g60g29.8g28.2g
Valittu annoskoko1250g376kcal29.1g30g14.9g14.1g
Annoskoko puolitettuna625g188kcal14.6g15g7.5g7.1g
Arvot/100g100g30kcal2.3g2.4g1.2g1.1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=63551