Lohinen ruis-riisirisotto

Kiehauta vesi ja liemikuutio kattilassa.

Lisää ruis-riisisekoitus ja keitä 15-20 minuuttia, kunnes vesi on imeytynyt riiseihin.

Riisin kiehuessa kuori punasipuli ja omena.

Hienonna sipuli ja leikkaa omena pieniksi kuutioiksi.

Leikkaa myös graavilohi pieniksi paloiksi.

Revi rucolan lehdet pienemmiksi.

Kuumenna öljy pannulla ja kuumenna sipulia, omenaa ja herneitä.

Mausta kalamausteella.

Sekoita kuumaan ruis-riisisekoitukseen kasvisseos, lisää sekaan kala ja rucola.

Mausta sitruunamehulla.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 398 grammaa

Naanu
AineksetMääräEnergiaPHRK
Sitruunamehu, laimentamaton20g4.1kcal0.1g0.3g0g0g
Pakasteherneet (Pirkka), annos 200g157g83kcal9g8.3g1.6g0g
Öljyt, rypsiöljy, 5 g, 1 tl3.9g35kcal0g0g3.9g0g
Rucola, lautaselinen n. 30g24g3.5kcal0.2g0.5g0g0.3g
Graavilohi, maustettu, annos 50g118g218kcal16.2g2.2g16g0g
Omena, ulkomainen, kuorittu 118g53kcal0.2g11.1g0.1g2.1g
Punasipuli, kuorittu, 100g16g4.2kcal0.2g0.8g0g0.3g
Riisi & ruis (Risella)236g802kcal21.2g167.5g4.5g18.9g
Kasvisliemi kuutio vähärasvainen Maggi7.9g15kcal0.2g2.1g0.6g0g
Vesi550g0kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana2500g2436kcal94.6g385.6g53.4g43.2g
Valittu annoskoko1250g1218kcal47.3g192.8g26.7g21.6g
Annoskoko puolitettuna625g609kcal23.7g96.4g13.4g10.8g
Arvot/100g100g98kcal3.8g15.4g2.1g1.7g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=66201