Hollandaise

Laakerinlehti
1/4 tl mustapippureita (kokonaisia)
1/2 rkl vettä

Etikka, laakerinlehti, pippurit ja vesi kasariin.

Kuumenna kuplivaksi ja keitä kokoon niin, että puolet jää jäljelle.

Munankeltuaiset kulhoon ja vesihauteeseen.

Etikkaseos siivilöitynä perään.

Vatkaa voikuutiot yksitellen mukaan.

Suolaa.

Reseptistä tulee n. 2 annosta ja yksi annos painaa n. 53 grammaa

Harzam
AineksetMääräEnergiaPHRK
Voi (perinteinen meijerivoi)833g6000kcal0.8g0.8g666.7g0g
Kananmunan keltuainen 34% kananmunan massasta 238g678kcal36.9g0.5g59.5g0g
Valkoviinietikka (Rajamäen)179g36kcal0g11.6g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana2500g13428kcal75.4g25.8g1452.4g0g
Valittu annoskoko1250g6714kcal37.7g12.9g726.2g0g
Annoskoko puolitettuna625g3357kcal18.9g6.5g363.1g0g
Arvot/100g100g537kcal3g1g58.1g0g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=67435