Kinnku-pekonipiiras

Otetaan pakaste piirakkataikina, peruna-ruis ja seurataan valmistuksessa sen ohjeita.

Painellaan taikina sulamisen jälkeen (1h huoneenlämmössä) vuokaan, jonka halkaisija on n. 28cm.

Esikypsennetään piirakkapohjaa alatasolla 200c 10 minuuttia.

Sekoitetaan täytteen aineet kulhossa:

3 kananmunaa
0,5dl maitoa
0,5dl kermaa (ohjeessa käytetty flora 7%)
1dl Valio 3j uustoa ruokakermaa100gr kinkkusuikaleita
100gr kypsennettyä pekoni

Kaadetaan täyte piirakalle, päälle n. 1dl juustoraastetta ja uuniin alatasolle 200 astetta noin 15-20 minuuttia kunnes täyte on hyytynyt.

Reseptistä tulee n. 10 annosta ja yksi annos painaa n. 108 grammaa

Centrum
AineksetMääräEnergiaPHRK
Pekonikuutio, atria 140g pakkaus116g405kcal16.2g0.6g37g0g
Kinkkusuikale, savu, pouttu 7% 230g116g147kcal13.9g4.6g8.1g1.2g
Flora kevyt ruoka 7%58g49kcal0.6g2.6g4.1g0g
Ruokakerma 10%, 3 juustoa (Valio), annos 250g116g139kcal3.9g4.2g11.6g0g
Maito, rasvaton (Valio) 200ml yksi lasillinen58g19kcal1.9g2.8g0g0g
Kananmuna kuorineen punnittu232g292kcal25.5g0.7g20.8g0g
Piirakkataikina/ruisperuna/100g463g1713kcal20.8g143.5g115.7g17.1g
Juustoraaste Arla Magre 17%93g259kcal26.9g2.3g15.7g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana2500g6047kcal219.4g322.6g426g36.6g
Valittu annoskoko1250g3023kcal109.7g161.3g213g18.3g
Annoskoko puolitettuna625g1512kcal54.9g80.7g106.5g9.2g
Arvot/100g100g242kcal8.8g12.9g17g1.5g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=73224