Katkaraputomaattikeitto

Ota katkaravut sulamaan lävikköön.

Kuutioi iso sipuli ja pilko kaksi isoa valkosipulin kynttä (ei liian pieniksi, tässä keitossa on hyvä olla sattumia).

Laita kattilan pohjalle tilkka öljyä ja tiristele sipulia ja valkosipulia, muttei täysin pehmeäksi asti.

Lisää purkki paseerattua tomaattia (mitä kalliimpaa, sitä parempilaatuista) sekä tarpeelliseksi katsomasi määrä vettä riippuen siitä kuinka juoksevaa keitosta haluat.

Anna kiehua hetken, lisää pieni purkki kookosmaitoa, ainakin Wok'n Roll merkkistä saa 165g purkeissa.

Mausta reilusti mustapippurilla ja makusi mukaan suolalla.

Sammuta levy ja kun keitto ei enää kiehu, lisää katkaravut sekaan.

Katkarapuja ei kannata keittää, lämmittää vain, menevät muuten sitkeiksi.

Tässä vaiheessa voit vielä maustaa tuoreella korianterilla, sillä saa nättiä väriäkin mukaan.

Näköjään en osaa lisätä sitä korianteria tuonne ohjeisiin enää jostain syystä...

Enivei, tässä on oikein hyvä keitto, yllätyin itsekin kuinka hyvää oli. Katkarapuja lisäämällä saa kunnolla protskua.

Reseptistä tulee n. 1 annosta ja yksi annos painaa n. 765 grammaa

Kinkama
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kasvisliemikuutio, Knorr8.2g23kcal0.7g0.8g2g0.1g
Kookosmaito, Wok´n Roll 400g270g472kcal4g6.7g47.2g0g
Mutti paseerattu tomaatti605g194kcal10.3g27.8g0.6g0g
Valkosipuli 13g14kcal1g2.1g0.1g0.3g
Ruokaöljy keskiarvo 11g101kcal0g0g11.4g0g
Sipuli 49g15kcal0.6g2.4g0.1g0.8g
Katkarapuja liemessä 170g (Pirkka)294g221kcal52.9g1.5g2.9g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana2500g2078kcal139g82.6g128.6g2.4g
Valittu annoskoko1250g1039kcal69.5g41.3g64.3g1.2g
Annoskoko puolitettuna625g519kcal34.8g20.7g32.2g0.6g
Arvot/100g100g83kcal5.6g3.3g5.1g0.1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=73513