Brita -kakku mansikoilla

Vatkaa rasva+sokeri vaahdoksi, lisää kaksi keltuaista.

Sekoita vehnäjauhe ja leivinjauhe, lisää jauhoseos vuorotellen maidon kanssa rasva-sokeri-keltuaisvaahtoon.

Levitä taikina uunipannulle (suorakaide n. 30x40 cm). Vatkaa kaksi valkuaista, sokeri ja vaniljasokeri vaahdoksi ja levitä pohjan päälle.

Paista 175 asteessa n. 15 min. Anna jäähtyä.

--- Tee kolme kerrosta, joka väliin + päälle kermavaahtoa ja mansikoita.

Tarjoile heti.

Reseptistä tulee n. 8 annosta ja yksi annos painaa n. 137 grammaa

Salvia
AineksetMääräEnergiaPHRK
Mansikka 228g106kcal1.1g19.1g0.5g4.3g
Vispikerma Flora 20%284g626kcal8.5g14.2g56.9g0g
Vaniljasokeri, 1 tl = 4 g (Dan sukker), annos 4g4.5g18kcal0g4.5g0g0g
Sokeri 145g589kcal0g144.9g0g0g
Valkuainen (100g)57g24kcal5.6g0.9g0.1g0g
Maito, rasvaton (Valio) 200ml yksi lasillinen114g38kcal3.8g5.6g0g0g
Leivinjauhe 11g20kcal0.6g4.3g0g0.1g
Vehnäjauho puolikarkea 111g381kcal11.3g77.6g1.3g3.9g
Keltuainen, 20g, annos 20g57g36kcal2g0.1g14.2g0g
Sokeri 97g392kcal0g96.6g0g0g
Leivontamargariini, Sunnuntai vähälaktoosinen142g1024kcal0g0g113.7g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana2500g6505kcal65.8g735.6g373.4g16.6g
Valittu annoskoko1250g3253kcal32.9g367.8g186.7g8.3g
Annoskoko puolitettuna625g1626kcal16.5g183.9g93.4g4.2g
Arvot/100g100g260kcal2.6g29.4g14.9g0.7g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=75147