Juureskeitto (Sallay)

Huom! Reseptissä olevat määrät perustuvat itse punnitsemiini kasviksiin.

Määrillä ei sinänsä ole niin väliä, eli laita sopivia määriä haluamiasi aineksia.

:)

Paloittele juurekset.

Laita öljy kuumenemaan, lisää juurekset sinne, kuullota vähän aikaa öljyssä.

Lisää vesi ja liha(tai kasvis-)liemi sekä ohraryynit, anna kiehua kunnes kasvikset ja ryynit ovat kypsiä eli noin tunnin verran.

Mausta suolalla ja haluamillasi mausteilla.

Soseuta lopuksi sauvasekoittimella.

Päälle sopii mainiosti raejuusto, antaa proteiinilisän ja maut sopivat hyvin yhteen!

Reseptistä tulee n. 5 annosta ja yksi annos painaa n. 330 grammaa

Sallay
AineksetMääräEnergiaPHRK
Sipuli (kuorittu)114g31kcal1.5g5.5g0.2g1.9g
Valkosipuli 11g12kcal0.9g1.9g0.1g0.2g
Rikottu ohraryyni (Korpelan myllyn), annos 100g38g122kcal3.8g28.4g0.8g4.2g
Linssi-punainen (raaka)54g164kcal13.4g26.9g0.5g4.8g
Juuriselleri 77g24kcal1g3.5g0.2g2.4g
Palsternakka 86g55kcal0.4g10.1g0.3g3.9g
Oliiviöljy 11g101kcal0g0g11.4g0g
Porkkana, keskikokoinen 65g114g32kcal0.7g6.8g0.2g2.8g
Valkokaali keräkaali 284g79kcal3.4g11.5g0.6g6g
Lihaliemi laimennettu 76g14kcal0g2.3g0.5g0g
Lihaliemijauhe/tiiviste 7.6g22kcal0.8g1.1g1.6g0g
Vesi379g0kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana2500g1310kcal51.8g196g32.8g52.4g
Valittu annoskoko1250g655kcal25.9g98g16.4g26.2g
Annoskoko puolitettuna625g328kcal13g49g8.2g13.1g
Arvot/100g100g52kcal2.1g7.8g1.3g2.1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=76251