Quiche Lorraine

Ohjeesta tulee kaksi piirasvuoallista.

Valmista pohjat: nypi margariini, suola ja jauhot ryynimäiseksi seokseksi, lisää vesi nopeasti sekoittaen.

Taputtele pohjat piirasvuokiin jauhotetuin sormin.

Nosta pohjat jääkaappiin jäähtymään siksi aikaa, kun lämmität uunin 200 asteeseen.

Kypsennä pohjia noin vartti, ennen kuin lisäät täytteen.

Valmista täyte: jos käytät purjoa, halkaise ja viipaloi se. Sipuli täytyy kuullottaa pannulla.

Pilko kinkku ja sekoita se purjoon/sipuliin.

Sekoita munat, ranskankerma, ruokakerma, mausteet ja juustoraaste.

Laita kinkku-sipuliseos esikypsennetyn pohjan päälle ja kaada lopuksi kerma-muna-juustoseos.

Jatka kypsentämistä noin puolen tunnin ajan.

Ohje on Maku-lehdestä ja erittäin yksityiskohtainen ohje löytyy sen reseptiarkistosta netissäkin.

Reseptistä tulee n. 16 annosta ja yksi annos painaa n. 175 grammaa

Mamisan
AineksetMääräEnergiaPHRK
Mustapippuri 0.9g2.5kcal0.1g0.3g0g0.2g
Timjami 0.7g1.9kcal0.1g0.2g0g0.2g
Kananmuna kuoreton 123g175kcal15.4g0.4g12.6g0g
Ruokakerma, Rainbow 7% 2dl134g114kcal1.9g5.9g9.4g0g
Creme fraiche, ranskankerma, rasvaa 28 % 134g372kcal2.7g4g37.6g0g
Juusto Emmental punaleima 17% Valio157g454kcal53.2g0g26.6g0g
Grahamjauho 49g161kcal5.2g29.9g1.1g4.9g
Hiivaleipäjauho, Pouta, 1 dl134g456kcal18.8g85.9g4.2g7.4g
Leivontamargariini 80%, pirkka/rainbow/eldorado 89g635kcal0.7g0.4g71.5g0g
Saunapalvikinkku Atria 3%, siivu n.12 g268g242kcal42.9g3.8g7g0g
Sipuli (kuorittu)112g30kcal1.5g5.4g0.2g1.9g
Ruokasuola jodioitu 3.1g0.1kcal0g0g0g0g
Vesi, vesijohtovesi 45g0kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana2500g5288kcal285g272.4g340.4g29.2g
Valittu annoskoko1250g2644kcal142.5g136.2g170.2g14.6g
Annoskoko puolitettuna625g1322kcal71.3g68.1g85.1g7.3g
Arvot/100g100g212kcal11.4g10.9g13.6g1.2g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=82490