Sorsapata, Salla

Tarvikkeet: pata, paistinpannu.

Huom! Reseptissä lukee ankka, koska sorsaa ei löytynyt listalta.

Tavi, haapana, muut vastaavat vesiriistalinnut käyvät myös mainiosti.

Laita pataan pekoni ja sipuli, anna kypsyä.

Mätkäise perään sienet, hauduta kunnes neste on haihtunut.

Samaan aikaan ruskista paistinpannulla linnunlihat vähin erin voissa.

Lisää ruskistuneet palat pataan.

Lisää pataan smetana, siideri, ja mausteeksi vaikka suolaa, laakerinlehtiä, pippureita.

Laita pata uuniin 150 asteeseen ja anna olla 2-3 tuntia.

Tarkista välillä ettei nestettä ole haihtunut liikaa, lisää vettä jos tarpeen.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 418 grammaa

Sallay
AineksetMääräEnergiaPHRK
Pekoni, Pirkka, viipale 17,5g RAAKApainoarvot79g228kcal11g0.8g20.4g0g
Sipuli (kuorittu)150g40kcal1.9g7.2g0.3g2.5g
Suppilovahvero /ym sienet, arvio 100g75g23kcal0.7g3g0.2g0g
Ankka, grillattu ilman nahkaa449g629kcal124g0g11.2g0g
Smetana, rasvaa n. 40 % 112g438kcal2.4g2.5g47.2g0g
Crowmoor siideri374g150kcal0g14.6g0g0g
Voi (perinteinen meijerivoi)11g81kcal0g0g9g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana2500g3176kcal280g56.2g176.6g5g
Valittu annoskoko1250g1588kcal140g28.1g88.3g2.5g
Annoskoko puolitettuna625g794kcal70g14.1g44.2g1.3g
Arvot/100g100g127kcal11.2g2.2g7.1g0.2g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=82542