Papu-vehnäsalaatti

Tämä on yksi variaatio kovasti tykkäämistäni keitetyistä pavuista.

Olen hullaantunut niihin, vaikka eihän säilykepavuissakaan vikaa ole. Papuja on kuitenkin helppo kypsentää itse: osta pussillinen kuivattuja papuja, laita sopiva annos likoamaan kulhoon yön yli ja keitä aamulla 15-60 minuuttia (riippuu lajikkeesta, pussissa on ohjeet).

Pakasta annosrasioihin ja sitten onkin kätevästi aina käden ulottuvilla annos papuja!

Salaatin valmistus: Keitä kokonaiset tai rikotut vehnäsuurimot.

Pilko maustekurkku ja sipuli, paahda seesaminsiemenet paistinpannulla, raasta juusto ja sekoita kaikki ainekset keskenään.

Lisää maun mukaan hieman suolaa tarvittaessa ja mausta sopivaksi katsomallasi tavalla.

Esim. persilja, jeera, mustapippuri sopivat hyvin.

Reseptistä tulee n. 3 annosta ja yksi annos painaa n. 159 grammaa

Sallay
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vehnärouhe kokojyvästä 131g387kcal13.8g69.2g2.9g12.9g
Papu valkoinen, keitetty 502g540kcal42.3g70.3g1.8g35.1g
Maustekurkku sokerisuolattu 298g60kcal2.1g8.9g0.3g5.4g
Punasipuli, kuorittu, 100g105g28kcal1.4g5g0.2g1.8g
Seesaminsiemen kuorimaton (Go green), annos 5g65g375kcal11.6g15.3g32.4g7.7g
Viinietikka balsami13g4.6kcal0g0.1g0g0g
Oatly, kaurasta ruokaan (Ceba foods ab), annos 250g107g161kcal1.1g6.4g13.9g0.8g
Parmigiano Reggiano -parmesaanijuusto (Pirkka), annos 20g29g112kcal9.5g0g8.1g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana2500g3335kcal163.6g350.4g119.2g127.4g
Valittu annoskoko1250g1668kcal81.8g175.2g59.6g63.7g
Annoskoko puolitettuna625g834kcal40.9g87.6g29.8g31.9g
Arvot/100g100g133kcal6.5g14g4.8g5.1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=84481