Peruna-papusalaatti

Liota ja keitä pavut ja herneet pakkauksen ohjeen mukaan.

(Voi korvata myös säilykepavuilla ja herneillä mutta eivät ole yhtä hyviä.) Itse olen jäänyt koukkuun kuivattuihin papuihin ja herneisiin! Niitä on helppo tehdä vaikka pakkaseen annosrasioihin: yleensä riittää, kun pavut tai herneet laittaa illalla likoamaan, keittää aamulla tunnin verran ja sitten jäähdyttää ja pakastaa, pusseissa ja rasioissa on ohjeet!

Pilko sipuli ja omena, murskaa valkosipuli.

Keitä peruna ja kuutioi se. Paahda seesaminsiemeniä pannulla hieman.

Sekoita kaikki ainekset, lisää joukkoon öljy, etikka, suolaa ja mausteita maun mukaan.

Jätä jääkaappiin tekeytymään vähintään yön yli.

Reseptistä tulee n. 3 annosta ja yksi annos painaa n. 201 grammaa

Sallay
AineksetMääräEnergiaPHRK
Papu valkoinen, keitetty 207g223kcal17.4g29g0.7g14.5g
Herne 166g114kcal8.4g15.5g0.7g5.1g
Punasipuli, kuorittu, 100g124g34kcal1.6g6g0.2g2.1g
Omena, keskikokoinen 200g310g106kcal0.6g22g0.9g5.6g
Oliiviöljy 41g366kcal0g0g41.4g0g
Viinietikka 31g6.4kcal0g0.2g0g0g
Valkosipuli 8.3g9kcal0.7g1.3g0g0.2g
Seesaminsiemen kuorimaton (Go green), annos 5g52g297kcal9.2g12.1g25.7g6.1g
Peruna, keskikokoinen 60g310g186kcal4.7g40.4g0.3g2.8g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana2500g2680kcal85.2g253g139.8g72.8g
Valittu annoskoko1250g1340kcal42.6g126.5g69.9g36.4g
Annoskoko puolitettuna625g670kcal21.3g63.3g35g18.2g
Arvot/100g100g107kcal3.4g10.1g5.6g2.9g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=85204