Rahkasämpylä

Hiiva murskataan kulhoon.

Maito ja voi sekoitetaan ja lämmitetään kädenlämpöiseksi.

Hiiva liuotetaan nesteeseen.

Kuivat aineet sekoitetaan ja vaivataan hyvin, kunnes taikina irtoaa kulhon reunoista.

Kohotetaan 20 min. liinan alla lämpimässä.

Leivotaan pieniä sämpylöitä (25kpl) ja paistetaan 250 asteessa n. 10 min.

Reseptistä tulee n. 25 annosta ja yksi annos painaa n. 41 grammaa

Jrutila
AineksetMääräEnergiaPHRK
Voi 30g220kcal0.4g0.1g24.6g0g
Maito, rasvaton (Valio) 200ml yksi lasillinen363g120kcal12g17.8g0g0g
Vehnäjauho, sunnuntai551g1928kcal66.1g391.1g11.6g16.5g
Hiiva, 50g61g37kcal7.9g0.7g0.2g0g
Rahkavalmiste (Ehrmann), annos 100g121g70kcal10.9g6.1g0.2g0g
Suola, annos 3g3g0kcal0g0g0g0g
Sydänystävä vehnälese, 1 rkl [annos 5 g]121g170kcal16.9g16.9g4.1g58.1g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana2500g5088kcal228.4g865.4g81.4g149.2g
Valittu annoskoko1250g2544kcal114.2g432.7g40.7g74.6g
Annoskoko puolitettuna625g1272kcal57.1g216.4g20.4g37.3g
Arvot/100g100g204kcal9.1g34.6g3.3g6g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=92427