Jouluruukku

Kuori kasvikset ja leikkaa ne hyvin ohuiksi viipaleiksi.

Yhdistä suola ja mausteet keskenään.

Kaada kerma kattilaan, lisää jauhot ja kuumenna sekoittaen.

Lisää juustoraaste ja sekoita, kunnes juusto on sulanut.

Lado kasvikset kerroksittain vuokaan, ripottele mausteseos ja kaada juustokastiketta kerrosten väliin.

Peitä vuoka kannella tai alumiinifoliolla.

Kypsennä noin 3 tuntia 175 asteisessa uunissa.

Mausteita 0,5 rkl suolaa
2 tl timjamia
1 tl salviaa
0,5 tl mustapippuria
1 tl rosmariinia

Reseptistä tulee n. 10 annosta ja yksi annos painaa n. 176 grammaa

Lahasi
AineksetMääräEnergiaPHRK
Lanttu 355g103kcal3.6g16.3g1.1g6.4g
Selleri, annos 50g142g20kcal1.4g4.3g0g0g
Porkkana, keskikokoinen 65g355g99kcal2.1g21.1g0.7g8.9g
Sipuli (kuorittu)107g29kcal1.4g5.1g0.2g1.8g
Kuohukerma,valio,2dl142g483kcal2.8g4.3g49.7g0g
Juustoraaste emmental punaleima142g554kcal41.2g0g42.6g0g
Vehnäjauho, sunnuntai7.1g25kcal0.9g5g0.1g0.2g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana2500g2625kcal106.8g112.2g188.8g34.6g
Valittu annoskoko1250g1313kcal53.4g56.1g94.4g17.3g
Annoskoko puolitettuna625g656kcal26.7g28.1g47.2g8.7g
Arvot/100g100g105kcal4.3g4.5g7.6g1.4g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=93465