Kanakorma20130106

Alkuperäinen resepti on kirjasta:

" Intialainen keittokirja - 50 parasta Intian currya ja paljon, paljon muuta.

Camellia Panjabi.

Gummerus. 2005."

Pistaasikananpoikakorma

1 kg broileria
100g suolattomia, kuorittuja pistaaseja
8 kpl vihreää chiliä
5 rkl kevyt kermaa
3 rkl jogurttia
2 kpl silputtua sipulia
ruokaöljyä
2,5x 1 cm:n pala tuoretta inkivääriä
6 kpl isoa valkosipulin kynttä
3/4 tl garam masalaa
1/8 tl kurkumaa
2 kpl laakerinlehteä
3/4 tl jauhettua valkopippuria
1 1/4 tl fenkolinsiemeniä
1 kpl silputtu tomaatti
suolaa
1 tl jauhettua, vihreää kardemummaa
2 rkl silputtuja korianterinlehtiä

1. Paloittele broileri.

Keitä luista ja tähteistä kanaliemi.

Tai käytä rintafileitä ja valmista kanalientä.

2. Keitä pistaaseja 10 min 2,5 dl:ssä vettä.

Valuta pistaasit ja anna niiden jäähtyä.

Hiero ohut kuorikerros pois.

Hienonna pistaasit ja 4 vihreää chiliä kerman kanssa tehosekoittimella tahnaksi.

3. Vatkaa jogurtti haarukalla.

4. Ruskista sipulit kevyesti ruokaöljyssä.

Lisää hienonnettu inkivääri, valkosipuli, garam masala- ja kurkumajauhe, laakerinlehdet, valkopippuri ja fenkolinsiemenet ja paista 2 min. Lisää pistaasiseos ja paista vielä 2 min.

5. Lisää broilerinpalat ja paista 5 minuuttia.

Lisää tomaatti, jogurtti, 4 vihreää chiliä ja suolaa maun mukaan.

Lisää 3 dl kanalientä tai vettä ja keitä broileria 15-20 minuuttia, kunnes se on kypsää.

Ripottele pinnalle jauhettua kardemummaa ja korianterinlehtiä juuri ennen tarjoilua.

Tarjoile riisin ja naan leipien kera.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 391 grammaa

Jeranen
AineksetMääräEnergiaPHRK
Broileri, rintafilee, nahaton 4473g4791kcal1033.2g0g67.1g0g
Sipuli 959g290kcal12g46g1.9g16.3g
Ruokajogurtti Valio639g575kcal28.8g31.9g38.3g0g
Pistaasipähkinä salliselta (Salliselta), annos 80g511g2985kcal107.3g76.7g235.1g51.1g
Kevytkerma, Pirkka , vähälaktoosinen, iskukuumennettu (Ingman), annos 50g479g575kcal15.3g21.6g47.9g0g
Inkivääri, tuore, silputtu192g153kcal3.5g34.1g1.5g3.8g
Chili paprika punainen511g205kcal10.2g46g0g0g
Kanaliemi laimennettu 1917g190kcal5.2g8.2g15.1g0.6g
Rypsiöljy 320g2825kcal0g0g319.5g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana20000g25180kcal2431g529g1452.8g143.6g
Valittu annoskoko10000g12590kcal1215.5g264.5g726.4g71.8g
Annoskoko puolitettuna5000g6295kcal607.8g132.3g363.2g35.9g
Arvot/100g100g126kcal12.2g2.6g7.3g0.7g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=324482