Saaristolaisleipä

Liuota hiiva kädenlämpöiseen piimään.

Lisää muut aineet samalla sekoittaen.

Älä vaivaa! Anna kohota kaksi tuntia.

Laita 170 asteeseen kunnes pinta hieman tummunut.

Laita sitten päälle folio, ja laske lämpö 160 asteeseen.

Voitele välillä siirappivedellä.

Reseptistä tulee n. 50 annosta ja yksi annos painaa n. 49 grammaa

Sallukka80
AineksetMääräEnergiaPHRK
Piimä, rasvaton (Valio)4107g1314kcal135.5g184.8g0g0g
Hiiva 205g153kcal26.9g2.3g0.8g14.2g
Siirappi 1725g5200kcal1.7g1278.1g0g0g
Vehnälese 246g562kcal32.8g37.9g11.1g92.4g
Kaljamallas, Tuoppi, 1dl=80g (rouhittu ruismallas)986g3736kcal115.3g758.9g21.7g140.9g
Suola, annos 3g62g0kcal0g0g0g0g
Vehnäjauho puolikarkea 2669g9159kcal272g1868.6g32g93.4g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana20000g40249kcal1168.4g8261.2g131.2g681.8g
Valittu annoskoko10000g20124kcal584.2g4130.6g65.6g340.9g
Annoskoko puolitettuna5000g10062kcal292.1g2065.3g32.8g170.5g
Arvot/100g100g201kcal5.8g41.3g0.7g3.4g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=260881