3 juuston kukkakaali-perunamuusi

800 g kukkakaalia
250 g jauhoista perunaa
1 tl suolaa
ripaus valkopippuria
2 dl Valion 3 juuston ruokakermaa (10%)
1 tl aromisuolaa
1 rkl kuivattua persiljaa

Kuori perunat ja siivuta n. 1 cm paksuksi siivuksi.

Lado perunat höyrykeittimeen.

Pilko kukkakaali pienemiksi nupuiksi, lisää perunoiden päälle, ripottele päälle 1 tl suolaa.

Keitä höyryritilässä kunnes ovat kypsiä.

Survo kukkakaali-peruna seos hieman karkeaksi, lisää aromisuola, jauhettu valkopippuri ja kuivattu persilja sekä 3 juuston kerma.

Sekoita tasaiseksi massaksi.

Tarjoa vaikkapa lämminsavulohen kanssa.

Reseptistä tulee n. 5 annosta ja yksi annos painaa n. 252 grammaa

Leijona67
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kukkakaali, keitetty, suolaa 80g19kcal1.4g1.7g0.2g1.8g
Peruna, uusi, keitetty, suolaa 25g19kcal0.4g4g0g0.2g
Ruokakerma 10%, 3 juustoa (Valio), annos 250g20g24kcal0.7g0.7g2g0g
Suola, annos 3g0.3g0kcal0g0g0g0g
Valkopippuri, annos 1g0.1g0kcal0g0g0g0g
Aromisuola (5g)0.3g0.2kcal0g0g0g0g
Persilja0.5g0.1kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana252g125kcal5g12.8g4.4g4g
Valittu annoskoko126g63kcal2.5g6.4g2.2g2g
Annoskoko puolitettuna63g31kcal1.3g3.2g1.1g1g
Arvot/100g100g50kcal2g5.1g1.7g1.6g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=335508