Mustikka jogurttipiirakka

Mustikka-jogurttipiirakka

Pohja:
125 g voita
4 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
1 1/2 dl sokeria
1 tl vanilliinisokeria
2 rkl perunajauhoja
1 dl maustamatonta jogurttia
1 muna

Täyte:
2 dl maustamatonta jogurttia
2 munaa
1 dl sokeria
2 rkl perunajauhoja
1 rkl vanilliinisokeria

Pinnalle:
4 dl mustikoita

Sulata voi. Sekoita pohjataikinan kuivat aineet keskenään.

Lisää niiden joukkoon vähän jäähtynyt voisula, jogurtti ja muna.

Sekoita tasaiseksi.

Levitä taikina voidellun piirasvuoan pohjalle ja reunoille.

Sekoita täytteen aineet keskenään ja kaada pohjataikinan päälle.

Ripottele pinnalle mustikat.

Paista 175 asteessa 50 minuuttia, kunnes täyte on kokonaan hyytynyt.

Reseptistä tulee n. 8 annosta ja yksi annos painaa n. 169 grammaa

Tuia
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vehnäjauho puolikarkea 24g83kcal2.5g17g0.3g0.9g
Sokeri 20g81kcal0g19.9g0g0g
Voi 12g85kcal0.1g0g9.5g0g
Kananmuna 50g(kpl)14g18kcal1.5g0g1.3g0g
Ab-kerrosluonnonjogurtti (Pirkka), annos 150g33g30kcal0.8g4.3g1.1g0g
Leivinjauhe 0.3g0.5kcal0g0.1g0g0g
Vanilliinisokeri, teelusikka0.5g1.9kcal0g0.5g0g0g
Perunajauho (Pirkka), annos 10g0.9g3.1kcal0g0.8g0g0g
Mustikka metsä- 22g10kcal0.1g1.4g0.1g0.7g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana253g625kcal10g88g24.6g3.2g
Valittu annoskoko127g312kcal5g44g12.3g1.6g
Annoskoko puolitettuna63g156kcal2.5g22g6.2g0.8g
Arvot/100g100g247kcal3.9g34.7g9.7g1.3g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=432308