Monnen kaalipata

Suikaloi kaali, viipaloi porkkanat puolen sentin paksuisiksi viipaleiksi ja silppua sipuli.

Mittaa ison kattilan pohjalle vesi ( 4- 6 dl ). Lisää kiehuvaan veteen vähitellen kaalisuikaleet.

Kääntele välillä kauhalla.

Kun kaali alkaa pehmetä, lisää porkkanat, riisi ( 1 dl ) ja suola.

Sekoita hyvin ja pane kattilan päälle kansi.

Anna hautua noin 20-30 min. Ruskista sillä aikaa jauheliha ja kuullota sipuli paistinpannulla.

Lisää jauheliha, sipulit ja siirappi ( 4rkl ) sekä mustapippuria ( 1tl) ja meirami ( 4 tl ) padan joukkoon.

Anna kiehua vielä väh. 5 min. Tarjoile esim.

puolukkahillon / -survoksen kanssa.

Reseptistä tulee n. 12 annosta ja yksi annos painaa n. 290 grammaa

Jojostop
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kaali, valkokaali73g15kcal0.9g2.5g0.1g1.5g
Porkkana, keskikokoinen 65g5.5g1.5kcal0g0.3g0g0.1g
Puuroriisi3.5g12kcal0.2g2.7g0.1g0.1g
Sipuli (kuorittu)13g3.4kcal0.2g0.6g0g0.2g
Jauheliha, naudan, rasvaa 17 % 29g66kcal5.5g0g5g0g
Siirappi 2.9g8.8kcal0g2.2g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana254g216kcal13.6g16.6g10.4g3.8g
Valittu annoskoko127g108kcal6.8g8.3g5.2g1.9g
Annoskoko puolitettuna64g54kcal3.4g4.2g2.6g1g
Arvot/100g100g85kcal5.4g6.5g4.1g1.5g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=399318