Lasagne, kevyempi

1. Valmista jauhelihakastike:
Hienonna sipulit ja valkosipulinkynnet.

Ruskista jauheliha ja lisää loppuvaiheessa sipuli ja valkosipuli.

Lisää tomaattimurska ja mausteet, hauduta miedolla lämmöllä kannen alla n. 15 min, ja tarkista maku.

2. Valmista juustokastike:
Sekoita 2 ruokalusikalliseen öljyä jauhot.

Lisää maito pienissä erissä, koko ajan sekoittaen.

Keitä miedolla lämmöllä vähän väliä sekoittaen n. 5 min. Sekoita joukkoon juustoraaste.

3. Kokoa lasagne: Laita voidellun lasagnevuoan pohjalle kerros pastalevyjä, jauhelihakastiketta ja juustokastiketta.

Jatka samaan tapaan, jätä päällimmäiseksi pastakerros ja annos juustokastiketta.

Paista 200-asteisessa uunissa n.10 min., vähennä lämpö 175-asteeseen ja jatka kypsentämistä n.40 min.

Reseptistä tulee n. 8 annosta ja yksi annos painaa n. 280 grammaa

Hannel86
AineksetMääräEnergiaPHRK
Jauheliha, naudan 10% paistijauheliha225g374kcal42.8g0g22.5g0g
Sipuli (kuorittu)45g12kcal0.6g2.2g0.1g0.8g
Valkosipulinkynsi keskikokoinen 3,5 g4.5g4.7kcal0.4g0.7g0g0.1g
Tomaattimurska, X-tra (400g tölkki)225g56kcal2.3g12.4g0g3.2g
Basilika, kuivattu 1.7g4.3kcal0.2g0.3g0.1g0.7g
Ruokasuola jodioitu 3.7g0.1kcal0g0g0g0g
Mustapippuri 0.6g1.6kcal0.1g0.2g0g0.1g
Paprikajauhe 1.1g3.6kcal0.2g0.2g0.1g0.4g
Porkkana 96g31kcal0.6g5.3g0.2g2.4g
Vehnäjauho puolikarkea 17g58kcal1.7g11.8g0.2g0.6g
Rasvaton maito, laktoositon maitojuoma, d-vitamiinia 1ug 450g120kcal14.9g14g0g0g
Juustoraaste, Arla Kadett+ 12%84g194kcal24.5g2.1g10.1g0g
Rypsiöljy kylmäpuristettu 15g134kcal0g0g15.2g0g
Lasagnelevy Rainbow91g335kcal12.8g64.7g2.8g2.7g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana2520g2657kcal202.2g227.8g102.6g22g
Valittu annoskoko1260g1328kcal101.1g113.9g51.3g11g
Annoskoko puolitettuna630g664kcal50.6g57g25.7g5.5g
Arvot/100g100g105kcal8g9g4.1g0.9g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=119111