Saaristolaissämpylä, Maidoton, Munaton

5 dl Tuorepuristettua omenatäysmehua
1½ dl siirappia
1½ tl ruususuolaa
1 tl fenkolin siemeniä rouhittuna
1 tl kuminan siemeniä raouhittuna
½ tl pomeranssinkuorta
2 dl (150g) kaljamaltaita
1 ps (11g) kuivahiivaa
4 dl (280g) karkeita täysjyväruisjauhoja
6 dl (360g) täysjyvävehnäjauhoja
1 dl (70g) vehnäjauhoja

Mehu lämmitetään n. 42 asteiseksi.

Joukkoon lisätään siirappi, suola ja rouhitut siemenet.

Sekoita joukkoon kaljamaltaat ja ruisjauhot, joihin kuivahiiva on sekoitettu.

Lisää vehnäjauhoja niin paljon, että saat alustetuksi pehmeän taikinan.

Anna taikinan kohota lämpimässä paikassa noin 45 min-tunnin.

Vaivaa taikina jauhotetulla pöydällä ja jaa kahteen osaan.

Muotoile palat tangoiksi, joista leikkaat sopivan kokoiset sämpylät ja nosta ne leivinpaperoidulle uunipellille kohoamaan, n. 10 min.
Päista sämpylät 225-asteisessa uunissa keskitasolla n 12-15 min.

Nauti herkkuja vaikka jo lämpimänä.

Reseptistä tulee n. 20 annosta ja yksi annos painaa n. 79 grammaa

Marjusaa
AineksetMääräEnergiaPHRK
Tuorepuristettu täysmehu, omenamehu (Rynkeby foodsa/s), annos 100g3170g1426kcal0g301.1g0g6.3g
Siirappi, tumma1331g4260kcal1.3g985.1g0g0g
Suola, annos 3g48g0kcal0g0g0g0g
Kaljamallas, tuoppi (Laihian mallas), annos 100g951g2910kcal113.2g579.1g15.2g159.7g
Täysjyväruisjauho, karkea (Sunnuntai), annos 60g1775g5147kcal177.5g1011.7g40.8g355g
Täysjyvävehnäjauho (Sunnuntai), annos 50g2282g7075kcal388g1232.3g66.2g296.7g
Vehnäjauho, sunnuntai444g1553kcal53.2g315.1g9.3g13.3g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana20000g44742kcal1466.4g8848.8g263g1662g
Valittu annoskoko10000g22371kcal733.2g4424.4g131.5g831g
Annoskoko puolitettuna5000g11186kcal366.6g2212.2g65.8g415.5g
Arvot/100g100g224kcal7.3g44.2g1.3g8.3g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=316446