Kevennetyt Runebergin tortut

Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi.

Lisää vaahtoon kuivat aineet, kuivat mausteet kannattaa sekoittaa ensin jauhoihin.

Lisää sula rasva ja kermaviili ja sekoita tasaiseksi.

Jaa taikina voideltuihin ja korppujauhotettuihin folio-muffinivuokiin.

Myös silikonivuokia, muffinipeltiä tai torttumuotteja voit käyttää.

Paina teelusikalla jokaisen tortun keskelle pieni nokare paistonkestävää hilloa / marmeladia.

Paista 200-asteisen uunin keskitasolla 15-20 min kauniin keltaisiksi leivonnaisten koosta riippuen.

Kostuta kypsät tortut sivelemällä niille maustettua sokerivettä.

Laita vielä jokaisen tortun keskelle nokare vadelmahilloa.

Koristele sokerivesikuorrutukselle pursottamalla kuorrutteesta rengas hillon ympäri.

TIESITKÖ?
Runerbergin torttuna tunnetun leivonnaisen resepti oli alkuaan melko pelkistetty korppujauhoista ja muruista tehty leivonnainen ja nimi tulee siitä, että Runeberg söi näitä mielellään aamiaisryyppynsä kanssa.

Reseptistä tulee n. 7 annosta ja yksi annos painaa n. 79 grammaa

Phocahispida
AineksetMääräEnergiaPHRK
Sokeri 147g598kcal0g147.1g0g0g
Vehnäjauho puolikarkea 113g387kcal11.5g78.9g1.4g3.9g
Kermaviili, kevyt (ingman keittiöni) 2%230g138kcal7.4g16.3g4.6g0g
Kananmuna kuoreton 253g361kcal31.6g0.8g25.9g0g
Korppujauho 86g316kcal9g64.6g0.9g4.6g
Manteli 81g496kcal19.4g5.3g43.5g5.8g
Leivinjauhe 12g20kcal0.6g4.3g0g0.1g
Vaniljasokeri, 1 tl = 4 g (Dan sukker), annos 4g4.6g18kcal0g4.6g0g0g
Kardemumma, annos 2g4.6g14kcal0.5g3.1g0.3g1.3g
Vadelmamarmeladi, Saarioinen230g414kcal0.9g98.9g0.5g5.3g
Sokerivesikuorrutus 104g354kcal0g87.1g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana2528g6231kcal161.8g1022g154.2g42g
Valittu annoskoko1264g3116kcal80.9g511g77.1g21g
Annoskoko puolitettuna632g1558kcal40.5g255.5g38.6g10.5g
Arvot/100g100g247kcal6.4g40.4g6.1g1.7g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=160663