Katkarapurisotto

1 sipuli
2-3 valkosipulinkynttä
10 cm purjoa
0,5 rkl oliiviöljyä
1,5 dl tummaa riisiä
1,5 dl pitkäjyväistä riisiä
7 dl vettä
1 kalaliemikuutio
1 punainen paprika
200 g parsakaalin pieniä kukintoja
300 g katkarapuja
1 tl kalamaustetta
2 tl yrttimaustetta

- - -
Hienonna sipuli, valkosipuli ja purjo.

Ruskista ne öljyssä kattilassa tai paistokasarissa.

Lisää kattilaan kuutioitu paprika.

(Jos riisissä on pitkä keittoaika, kannattaa sitä keittää etukäteen erikseen n. 10 min)

Lisää riisit ja vesi, vesi sitä mukaa kun se imeytyy riisiin.

Lisää liemikuutio.

Anna kiehua 5 min. Lisää joukkoon parsakaalin kukinnot ja anna kiehua n. 10 min. Lisää lopuksi katkaravut ja kuumenna risotto.

Reseptistä tulee n. 5 annosta ja yksi annos painaa n. 362 grammaa

Missdrew
AineksetMääräEnergiaPHRK
Sipuli (kuorittu)70g19kcal0.9g3.4g0.1g1.2g
Valkosipuli 5.6g6.1kcal0.4g0.9g0g0.1g
Purjosipuli 42g10kcal0.8g1g0.1g0.9g
Oliiviöljy 4.9g43kcal0g0g4.9g0g
Riisi tumma 90g312kcal6.3g64.4g2.1g3.6g
Riisi pitkäjyväinen, puuroutumaton 90g324kcal7.3g70.7g0.5g1.5g
Vesi490g0kcal0g0g0g0g
Kalaliemikuutio 7.7g23kcal0.8g2.6g1.1g0.1g
Paprika punainen 119g35kcal1.1g5.3g0.5g2.3g
Parsakaali brokkoli 140g49kcal6.5g2.7g0.4g3.5g
Katkarapu 210g144kcal30.3g0g2.3g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana2534g1930kcal108.8g302g24g26.4g
Valittu annoskoko1267g965kcal54.4g151g12g13.2g
Annoskoko puolitettuna634g483kcal27.2g75.5g6g6.6g
Arvot/100g100g76kcal4.3g11.9g0.9g1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=113791