Grahamsämpyläsolmut

Liuota hiiva kädenlämpöiseen nesteeseen.

Lisää suola, siirappi ja grahamjauhot.

Anna turvota noin 5 min. alusta taikina erikoisvehnäjauhoilla, lisää alustuksen loppupuolella rasva.

Anna taikinan kohota kaksinkertaiseksi peitettynä lämpimässä paikassa.

Leivo kohonneesta taikinasta sormen paksuisia tankoja (pituus n. 25 cm) ja tee niistä löysiä solmuja.

Kohota solmut hyvin peitettyinä.

Voitele maidolla ja koristele halutessasi unikonsiemenillä.

Paista 225 asteisen uunin keskitasolla 10-15 min.

Reseptistä tulee n. 25 annosta ja yksi annos painaa n. 73 grammaa

Iiv86
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vesi35g0kcal0g0g0g0g
Hiiva 3.5g2.6kcal0.5g0g0g0.2g
Suola, annos 3g0.7g0kcal0g0g0g0g
Siirappi, tumma1.1g3.4kcal0g0.8g0g0g
Graham täysjyvävehnäjauho, Myllyn Paras (1dl=65g)28g90kcal3.9g16.2g0.9g3.5g
Erikoisvehnäjauho (Myllyn paras), annos 30g56g196kcal7.1g38.9g1.1g1.8g
Voi, 1 tl, 5 g3.5g26kcal0g0g2.8g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana256g634kcal23g111.8g9.6g11g
Valittu annoskoko128g317kcal11.5g55.9g4.8g5.5g
Annoskoko puolitettuna64g159kcal5.8g28g2.4g2.8g
Arvot/100g100g248kcal9g43.7g3.8g4.3g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=143577