Ruissämpylät

Sekoita hiiva kylmään veteen yhdessä suolan, siirapin, siementen ja jauhojen kanssa.

Peitä kulho kelmulla ja anna kohota yön yli. Tee taikinasta kaksi pötköä, joista pätkin noin 20 sämpylää leivinpaperille.

Uunipelti lämpenee 275C uunissa.

Kun lämpötila on saavutettu, liuta leivinpaperi sämpylöineen kuumalle pellille.

Laske uunin lämpötila 250C ja paista sämpylöitä 15-20 minuuttia.

Reseptistä tulee n. 20 annosta ja yksi annos painaa n. 73 grammaa

Timonaattori
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vesi, vesijohtovesi 53g0kcal0g0g0g0g
Suola, annos 3g1.1g0kcal0g0g0g0g
Siirappi 3.5g11kcal0g2.6g0g0g
Kuivahiiva, annos 11g0.2g0.6kcal0.1g0.1g0g0g
Ruisjauho kokojyväjauho 39g118kcal3.4g21.4g0.7g5.4g
Vehnäjauho puolikarkea 23g78kcal2.3g16g0.3g0.8g
Auringonkukansiemen 8.8g52kcal2g1.1g4.3g0.5g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana255g519kcal15.6g82.4g10.6g13.4g
Valittu annoskoko128g259kcal7.8g41.2g5.3g6.7g
Annoskoko puolitettuna64g130kcal3.9g20.6g2.7g3.4g
Arvot/100g100g203kcal6.1g32.3g4.2g5.2g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=326525