Kukkakaali-purjokeitto

Kuullota paloiteltu kukkakaali, purjo ja valkosipuli kattilassa öljy-margariiniseoksessa.

Lisää kasvisliemi ja keitä kunnes kukkakaali on kypsää.

Soseuta keitto.

Lisää paloiteltu sulatejuusto ja mausteet; ohjeessa sanotaan kirveli, mutta käytin itse timjamia.

Saksi pinnalle vielä ruohosipulia.

Ohje julkaistu Yhteishyvä 8/10.

Reseptistä tulee n. 3 annosta ja yksi annos painaa n. 341 grammaa

Irocduck
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kukkakaali 50g12kcal0.9g1.1g0.2g1.2g
Purjosipuli 10g2.3kcal0.2g0.2g0g0.2g
Valkosipuli 1.3g1.4kcal0.1g0.2g0g0g
Rypsiöljy 1.7g15kcal0g0g1.7g0g
Flora kevyt margariini 40 400g1.9g6.9kcal0g0.1g0.8g0g
Kasvisliemi laimennettu 50g4.6kcal0.1g0.2g0.4g0g
Olympia perinteinen sulatejuusto (Valio), annos 15g13g30kcal1.9g0.4g2.5g0g
Suola, annos 3g0.4g0kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana256g144kcal6.4g4.4g11.2g2.8g
Valittu annoskoko128g72kcal3.2g2.2g5.6g1.4g
Annoskoko puolitettuna64g36kcal1.6g1.1g2.8g0.7g
Arvot/100g100g56kcal2.5g1.7g4.4g1.1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=187518