Tomaattinen kanapata

1 paprika
1 sipuli
3 valkosipulinkynttä
5 tomaattia
3 broilerin koipireisipalaa
6 dl (tai tarpeen mukaan) kanalientä

Pilko sipulit, paprika ja tomaatit, joista on kanta poistettu.

Tomaatit kannattaa jättää suurehkoiksi lohkoiksi.

Pilko koipireisipalat kahteen osaan nivelen kohdalta.

Poista nahka ja pyörittele palat vehnäjauhoissa.

Jos käytät marinoimatonta kanaa, mausta palat ennen jauhottamista makusi mukaan.

Kuullota sipulit ja paprika pannulla öljyssä ja laita pataan.

Ruskista sitten kananpalat ja lado ne pataan sipulien ja paprikan sekaan.

Laita pilkotut tomaatit pataan muiden ainesten joukkoon.

Mausta pippurilla ja vaikka yrteillä, esim timjamilla tai basilikalla.

Huuhdo paistinpannu kanaliemellä saadaksesi kaikki maut talteen ja kaada se sitten pataan.

Kanalientä kannattaa käyttää sen verran, että kananpalat peittyvät.

Paista 175-asteisessa uunissa 1-1,5 tuntia.

Tarjoa riisin tai esim perunoiden kera.

Reseptistä tulee n. 6 annosta ja yksi annos painaa n. 363 grammaa

Ainuli77
AineksetMääräEnergiaPHRK
Paprika, punainen83g21kcal0.8g3.8g0.3g1.7g
Sipuli 28g8.5kcal0.4g1.3g0.1g0.5g
Valkosipuli 7g7.6kcal0.6g1.1g0g0.1g
Tomaatti 338g77kcal1.9g11.7g1g4.7g
Broilerin koipireisi, nahaton, pelkkä liha438g525kcal70g0g16.4g0g
Kanafondi makutiiviste (Knorr), annos 29g15g8.7kcal0.4g1.2g1.6g0.1g
Vesi, vesijohtovesi 350g0kcal0g0g0g0g
Vehnäjauho puolikarkea 12g40kcal1.2g8.2g0.1g0.4g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana2541g1376kcal150.6g54.6g39g15g
Valittu annoskoko1271g688kcal75.3g27.3g19.5g7.5g
Annoskoko puolitettuna635g344kcal37.7g13.7g9.8g3.8g
Arvot/100g100g54kcal5.9g2.1g1.5g0.6g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=244821