Täytetyt paprikat (Jemista)

Mukailtu resepti kirjasta Kreetalainen keittokirja (Merja Tuominen-Gialitaki)

4 punaista paprikaa
200 g fetaa
2 (isoa) sipulia
2 porkkanaa
1 nippu persiljaa
1 rkl minttua
2 dl riisiä
1 dl oliiviöljyä
suolaa
2 sitruunan mehu

Irrota paprikoista "lakki" ja puhdista sisus.

Keitä riisi.

Sekoita joukkoon raastettu porkkana, paloiteltu feta, puolet öljystä, hienonnettu sipuli, persilja, minttu ja suola.

Täytä paprikat ja asettele uunivuokaan.

Valele loput öljystä vihannesten päälle ja lisää uunivuokaan muutama kupillinen vettä.

Paista 170-asteisessa uunissa noin 1½ tuntia.

Tarkista välillä, että vuoassa on koko ajan hieman vettä.

Lisää tarvittaessa pieniä määriä.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 363 grammaa

Lilli91
AineksetMääräEnergiaPHRK
Paprika punainen 595g174kcal5.6g26.8g2.4g11.3g
Sipuli (kuorittu)175g47kcal2.3g8.4g0.4g3g
Porkkana, keskikokoinen 65g131g37kcal0.8g7.8g0.3g3.3g
Persilja 4.4g1.2kcal0.1g0g0g0.4g
Minttu, tuore (-), annos 1g0.9g0.4kcal0g0.1g0g0.1g
Riisi tumma 105g367kcal7.4g75.7g2.4g4.2g
Oliiviöljy 79g697kcal0g0g78.8g0g
Fetajuusto Euroshopper (50g)175g359kcal26.3g4.4g26.3g0g
Sitruunamehu, laimentamaton4.4g0.9kcal0g0.1g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana2541g3367kcal85g246.6g221.2g44.6g
Valittu annoskoko1271g1684kcal42.5g123.3g110.6g22.3g
Annoskoko puolitettuna635g842kcal21.3g61.7g55.3g11.2g
Arvot/100g100g133kcal3.3g9.7g8.7g1.8g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=390211