Papu-vehnäsalaatti

Tämä on yksi variaatio kovasti tykkäämistäni keitetyistä pavuista.

Olen hullaantunut niihin, vaikka eihän säilykepavuissakaan vikaa ole. Papuja on kuitenkin helppo kypsentää itse: osta pussillinen kuivattuja papuja, laita sopiva annos likoamaan kulhoon yön yli ja keitä aamulla 15-60 minuuttia (riippuu lajikkeesta, pussissa on ohjeet).

Pakasta annosrasioihin ja sitten onkin kätevästi aina käden ulottuvilla annos papuja!

Salaatin valmistus: Keitä kokonaiset tai rikotut vehnäsuurimot.

Pilko maustekurkku ja sipuli, paahda seesaminsiemenet paistinpannulla, raasta juusto ja sekoita kaikki ainekset keskenään.

Lisää maun mukaan hieman suolaa tarvittaessa ja mausta sopivaksi katsomallasi tavalla.

Esim. persilja, jeera, mustapippuri sopivat hyvin.

Reseptistä tulee n. 3 annosta ja yksi annos painaa n. 159 grammaa

Sallay
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vehnärouhe kokojyvästä 133g394kcal14.1g70.4g2.9g13.2g
Papu valkoinen, keitetty 511g550kcal43.1g71.5g1.8g35.8g
Maustekurkku sokerisuolattu 303g61kcal2.1g9.1g0.3g5.5g
Punasipuli, kuorittu, 100g106g29kcal1.4g5.1g0.2g1.8g
Seesaminsiemen kuorimaton (Go green), annos 5g67g381kcal11.8g15.6g33g7.9g
Viinietikka balsami13g4.7kcal0g0.1g0g0g
Oatly, kaurasta ruokaan (Ceba foods ab), annos 250g109g164kcal1.1g6.5g14.2g0.8g
Parmigiano Reggiano -parmesaanijuusto (Pirkka), annos 20g29g114kcal9.7g0g8.2g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana2544g3394kcal166.6g356.6g121.2g130g
Valittu annoskoko1272g1697kcal83.3g178.3g60.6g65g
Annoskoko puolitettuna636g849kcal41.7g89.2g30.3g32.5g
Arvot/100g100g133kcal6.5g14g4.8g5.1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=84481