Lohinen ruis-riisirisotto

Kiehauta vesi ja liemikuutio kattilassa.

Lisää ruis-riisisekoitus ja keitä 15-20 minuuttia, kunnes vesi on imeytynyt riiseihin.

Riisin kiehuessa kuori punasipuli ja omena.

Hienonna sipuli ja leikkaa omena pieniksi kuutioiksi.

Leikkaa myös graavilohi pieniksi paloiksi.

Revi rucolan lehdet pienemmiksi.

Kuumenna öljy pannulla ja kuumenna sipulia, omenaa ja herneitä.

Mausta kalamausteella.

Sekoita kuumaan ruis-riisisekoitukseen kasvisseos, lisää sekaan kala ja rucola.

Mausta sitruunamehulla.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 398 grammaa

Naanu
AineksetMääräEnergiaPHRK
Sitruunamehu, laimentamaton157g33kcal0.5g2.5g0g0.2g
Pakasteherneet (Pirkka), annos 200g1258g667kcal71.7g66.7g12.6g0g
Öljyt, rypsiöljy, 5 g, 1 tl31g283kcal0g0g31.4g0g
Rucola, lautaselinen n. 30g189g28kcal1.9g3.8g0.4g2.6g
Graavilohi, maustettu, annos 50g943g1745kcal129.2g17.9g128.3g0g
Omena, ulkomainen, kuorittu 943g422kcal1.8g88.9g0.9g17g
Punasipuli, kuorittu, 100g126g34kcal1.6g6g0.3g2.1g
Riisi & ruis (Risella)1887g6415kcal169.8g1339.6g35.8g150.9g
Kasvisliemi kuutio vähärasvainen Maggi63g120kcal1.9g17g5g0.1g
Vesi4403g0kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana20000g19493kcal756.8g3084.8g429.4g345.8g
Valittu annoskoko10000g9746kcal378.4g1542.4g214.7g172.9g
Annoskoko puolitettuna5000g4873kcal189.2g771.2g107.4g86.5g
Arvot/100g100g98kcal3.8g15.4g2.1g1.7g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=66201