Perinteinen hernekeitto

Laita herneet likoamaan edellisenä iltana kattilaan, noin pariin litraan vettä.

Keitä hernekeitto liotusveteen, mutta lisää vielä yksi litra vettä.

Pilko sipuli, porkkana ja kinkku pienemmiksi ja lisää keiton joukkoon.

Mausta suolalla, pippurilla ja halutessasi meiramilla.

Anna hautua hiljaksiin 3-4 tuntia.

Tarkista lopuksi vielä suola.

Reseptistä tulee n. 12 annosta ja yksi annos painaa n. 364 grammaa

Sannamaria88
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vesi, vesijohtovesi 875g0kcal0g0g0g0g
Herne kuivattu 146g441kcal26.1g70.7g1.5g15.6g
Sipuli (kuorittu)64g17kcal0.8g3.1g0.1g1.1g
Porkkana, keskikokoinen 65g53g15kcal0.3g3.1g0.1g1.3g
Ylikypsä kinkku, 200g (Vataja), annos 15g137g129kcal24.3g0.1g3.4g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana2548g1203kcal103g154g10.2g36g
Valittu annoskoko1274g601kcal51.5g77g5.1g18g
Annoskoko puolitettuna637g301kcal25.8g38.5g2.6g9g
Arvot/100g100g47kcal4g6g0.4g1.4g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=275373