Timon lohikeitto

Kuori ja hienonna sipuli.

Halkaise purjo, huuhtele hyvin ja leikkaa viipaleiksi.

Pese, kuori ja paloittele perunat ja porkkanat.

Sulata kattilan pohjalla voi ja lisää joukkoon juurekset, sipuli ja purjo.

Kääntele juureksia muutama minuutti.

Ripottele joukkoon jauhot ja sekoita.

Kaada joukkoon kiehuva vesi ja kalaliemikuutiot sekä maustepippurit (8 kpl).

Keitä juureksia, kunnes ne ovat lähes kypsiä.

Poista lohifileestä nahka ja ruodot..

Leikkaa kala reiluiksi kuutioiksi.

Lisää kattilaan kuohukerma ja paloiteltu lohi.

Anna kiehua, kunnes kala on kypsä (n. 5 min) . Lisää päälle hienonnettua tilliä.

Tarjoa ruisleivän kera.

Reseptistä tulee n. 6 annosta ja yksi annos painaa n. 364 grammaa

Peetee1
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vesi583g0kcal0g0g0g0g
Sipuli 32g10kcal0.4g1.5g0.1g0.5g
Porkkana, keskikokoinen 65g105g29kcal0.6g6.2g0.2g2.6g
Peruna, vanha, kuorittu 117g89kcal2.2g18.1g0.2g1.2g
Kevätsipuli 100g (Kotimainen), annos 100g58g16kcal0.8g2.8g0.1g1g
Lohifilee 233g456kcal43.6g0g31.5g0g
Kerma , kuohukerma, rasvaa 35 % 117g385kcal2.3g3.5g40.8g0g
Kalaliemikuutio 13g39kcal1.3g4.4g1.8g0.1g
Voi 16g118kcal0.2g0.1g13.3g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana2548g2283kcal102.8g73.2g176g10.8g
Valittu annoskoko1274g1142kcal51.4g36.6g88g5.4g
Annoskoko puolitettuna637g571kcal25.7g18.3g44g2.7g
Arvot/100g100g90kcal4g2.9g6.9g0.4g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=423811