Gluteeniton Raparperitorttu

Pohja:
100 g margariinia
1/2 dl sokeria
1 keltuainen
3 dl glut.

jauhoseosta
3 rkl vettä

Täyte:
n.1/2 kg raparperinpaloja
1 1/2 dl sokeria
1 1/2 rkl perunajauhoja

Marenki:
3 valkuaista
1 dl sokeria

Vatkaa margariini ja sokeri keskenään.

Lisää keltuainen.

Sekoita joukkoon vehnäjauhot ja lopuksi vesi.

Painele taikina piirasvuoan pohjalle ja reunoille ja anna seistä hetken viileässä.

Huuhdo ja paloittele raparperit.

Ripottele sokeri ja perunajauhot raparperipaloille ja sekoita.

Kaada raparperit pohjan päälle ja paista 200 astetta uunin alaosassa noin 20-25 min.

Valmista marenki vatkaamalla valkuaiset kovaksi vaahdoksi.

Lisää sokeri ja jatka vatkaamista.

Ota torttu uunista ja levitä sen pinnalle marenki.

Paista piirasta vielä 10-15 min. kunnes marenki on kauniin ruskehtava.

Tarjoillaan haaleana tai kylmänä.

Reseptistä tulee n. 8 annosta ja yksi annos painaa n. 142 grammaa

Kuppikakku
AineksetMääräEnergiaPHRK
Margariini, Flora Kevyt 40%, 5g, 1tl (400g paketti)113g429kcal0.6g7.3g45.1g0g
Keltuainen, 20g, annos 20g23g14kcal0.8g0g5.6g0g
Vaalea jauhoseos, luontaisesti gluteeniton jauho 203g683kcal0g149.3g0g0g
Raparperi 339g114kcal2.3g18.6g0.3g4.7g
Perunajauho / -suurimo perunatärkkelys 23g76kcal0g18.4g0g0.3g
Valkuainen (100g)339g142kcal33.2g5.1g0.3g0g
Sokeri 240g973kcal0g239.6g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana2556g4862kcal73.8g876.6g102.6g10g
Valittu annoskoko1278g2431kcal36.9g438.3g51.3g5g
Annoskoko puolitettuna639g1216kcal18.5g219.2g25.7g2.5g
Arvot/100g100g190kcal2.9g34.3g4g0.4g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=426311