Suklaatorttu

Voitele piirakkavuoka (halkaisija 20-30 cm) 20 grammalla kasvirasvaa.

Sekoita jauhot (2,3 dl), kaakaojauhe (2 tl), tomusokeri (2 tl) ja suola.

Lisää kasvirasva.

Sekoita maissitärkkelys kylmään veteen ja lisää.

Kauli taikina ympyrän muotoiseksi, hieman vuokaa suuremmaksi.

Vuoraa vuoka taikinalla ja siisti reunat.

Peitä leivinpaperilla (kannattaa laittaa päälle painoksi esim.

kuivattuja herneitä) ja jätä jääkaappiin puoleksi tunniksi.

Paista 190 asteessa 15 minuuttia leivinpaperin kanssa.

Poista paperi ja paista vielä 5 minuuttia.

Kiehauta (maidoton) vispikerma, kaada joukkoon kasvirasva, suklaapalat ja rommi.

Sekoita, kunnes suklaa sulanut.

Kaada taikinapohjalle.

Jätä jääkaappiin 3 tunniksi.

Raasta päälle tummaa suklaata.

Reseptistä tulee n. 12 annosta ja yksi annos painaa n. 64 grammaa

January
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kasvirasvalevite 25%, pirkka 3.3g7.3kcal0g0.1g0.8g0g
Vehnäjauho puolikarkea 25g86kcal2.5g17.5g0.3g0.9g
Kaakaojauhe, sokeroimaton 1g3.7kcal0.2g0.1g0.2g0.3g
Tomusokeri 1dl=60g1g4kcal0g1g0g0g
Kasvirasvalevite 25%, pirkka 8.3g18kcal0g0.2g2.1g0g
Maissitärkkelys 1.2g4.2kcal0g1g0g0g
Vesi, vesijohtovesi 10g0kcal0g0g0g0g
Suola, annos 3g0.2g0kcal0g0g0g0g
Maidoton & sokeriton suklaalevy 60% (Plamil), annos 100g33g202kcal3.2g13.8g14.9g2.8g
Kasvirasvalevite 25%, pirkka 5g11kcal0g0.1g1.3g0g
Gogreen Vispi (Raisio), annos 200g33g77kcal0.1g4g6.7g0.2g
Rommi , annos 40g0.8g1.9kcal0g0g0g0g
Hurmaava Tumma suklaa (Panda), annos 130g5.5g29kcal0.3g2.9g1.8g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana256g888kcal12.6g81.4g56.2g8.4g
Valittu annoskoko128g444kcal6.3g40.7g28.1g4.2g
Annoskoko puolitettuna64g222kcal3.2g20.4g14.1g2.1g
Arvot/100g100g347kcal4.9g31.8g22g3.3g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=83560