Punainen katkarapukeitto

1 punasipuli
3 valkosipulin kynttä
2 rkl oliiviöljyä
3 tomaattia kannat poistettuina ja paloiteltuina
1 prk tomaattimurskaa
1/2 prk tomaattipurkin huuhteluvettä
1 prk kookosmaitoa
1 kalaliemikuutio
1 rkl ruskeaa ruokosokeria
3 rkl Maizena vaaleaa suurustetta
maissinjyviä pakastimen kätköistä
3 dl katkarapuja
cayennepippuria
suolaa

Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulin kynnet.

Kuullota silppu kattilassa oliiviöljyssä.

Lisää tomaatit ja tomaattipurkin huuhteluvesi.

Sekoita joukkoon kalaliemikuutio sekä ruokosokeri.

Kiehauta ja keitä hiljaisella lämmöllä n. 15 min. Soseuta keitto sauvasekoittimella ja lisää kookosmaito.

Kiehauta.

Suurusta keitto suurusteella ja lisää maissi.

Keitä 5 minuuttia.

Lisää lopuksi katkaravut ja anna lämmetä.

Mausta cayennella ja tarvittaessa suolalla.

Reseptistä tulee n. 1 annosta ja yksi annos painaa n. 1640 grammaa

Anu09
AineksetMääräEnergiaPHRK
Punasipuli, kuorittu, 100g7.8g2.1kcal0.1g0.4g0g0.1g
Rypsiöljy 0.8g6.9kcal0g0g0.8g0g
Tomaatti 27g6.2kcal0.2g0.9g0.1g0.4g
Tomaattimurska 31g9kcal0.2g1.7g0.1g0.6g
Kookosmaito 31g65kcal0.6g0.9g6.7g0.2g
Kalaliemikuutio 0.8g2.4kcal0.1g0.3g0.1g0g
Vesi, vesijohtovesi 16g0kcal0g0g0g0g
Ruokosokeri0.8g3.2kcal0g0.8g0g0g
Maizena vaalea suuruste (Unilever), annos 5g0.8g2.9kcal0g0.7g0g0g
Katkarapu 12g8kcal1.7g0g0.1g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana256g212kcal5.8g11.4g15.8g2.6g
Valittu annoskoko128g106kcal2.9g5.7g7.9g1.3g
Annoskoko puolitettuna64g53kcal1.5g2.9g4g0.7g
Arvot/100g100g83kcal2.3g4.5g6.2g1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=175763