Lohilaatikko (Yhteishyvä 09.11)

HUOM: Ohjeessa peruna korvattu vastaavalla määrällä lanttua!
1 purjo
2 sipulia
4 porkkanaa
200g palsternakkaa
1kg lanttua
600g lohifile
1tl fenkolinsiemeniä
1½tl suolaa
1tl mustapippuria
2dl silputtua tilliä
½dl sitruunamehua
4dl ruokakermaa
4 kananmunaa
2dl juustoraastetta

1. Kuori ja viipaloi kasvikset
2. Leikkaa lohifile nahattomiksi suikaleiksi
3. Lado voideltuun vuokaan vuorotellen kasviksia ja lohta
4. Lisää kerrosten väliin fenkilinsiemeniä, suolaa, pippuria, tilliä ja sitruunamehua
5. Sekoita kerma & munat ja kaada seos vuokaan
6. Paista laatikkoa 200 asteessa keskitasolla n. 60min
7. Ripottele päälle juustoraaste ja jatka paistamista vielä n. 20-30min, peitä vuoka tarvittaessa

Reseptistä tulee n. 7 annosta ja yksi annos painaa n. 456 grammaa

Talvimorsian
AineksetMääräEnergiaPHRK
Purjosipuli 8g1.8kcal0.1g0.2g0g0.2g
Sipuli (kuorittu)4g1.1kcal0.1g0.2g0g0.1g
Porkkana, keskikokoinen 65g10g2.9kcal0.1g0.6g0g0.3g
Palsternakka 8g5.1kcal0g0.9g0g0.4g
Lanttu 40g12kcal0.4g1.8g0.1g0.7g
Lohifilee, paistettu 24g53kcal4.9g0g3.8g0g
Voi, 1 tl, 5 g0.2g1.5kcal0g0g0.2g0g
Fenkoli, annos 100g1.2g0.4kcal0g0.1g0g0g
Ruokakerma 10%, 3 juustoa (Valio), annos 250g16g19kcal0.5g0.6g1.6g0g
Kananmuna 50g(kpl)8g10kcal0.9g0g0.7g0g
Juustoraaste, x-tra, 23% rasvaa8g24kcal1.8g0g1.8g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana256g262kcal17.6g8.8g16.4g3.4g
Valittu annoskoko128g131kcal8.8g4.4g8.2g1.7g
Annoskoko puolitettuna64g66kcal4.4g2.2g4.1g0.9g
Arvot/100g100g102kcal6.9g3.4g6.4g1.3g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=248043