Pikamajoneesi

Laita korkeaan kapeaan astiaan öljy, muna, sinappi, etikka, sitruunamehu ja suola.

Laita sauvasekoitin astian pohjaan ja käynnistä se. Surauta pari kertaa kunnes majoneesi sakenee sopivasti.

Mausta halutessasi valkosipulilla, chilillä, yrteillä tai currylla.

Säilyy jääkaapissa noin vuorokauden verran.

Reseptistä tulee n. 1 annosta ja yksi annos painaa n. 228 grammaa

Rusinalintu
AineksetMääräEnergiaPHRK
Rypsiöljy 76g672kcal0g0g75.9g0g
Kananmuna Luomu (Pirkka), annos 58g33g42kcal4.3g0.1g2.7g0g
Sinappi, Dijon, 1 tl5.6g7.9kcal0.3g0.5g0.5g0g
Sitruunamehu, laimentamaton5.6g1.2kcal0g0.1g0g0g
Valkoviinietikka (Rajamäen)5.6g1.1kcal0g0.4g0g0g
Ruokasuola jodioitu 2.8g0.1kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana256g1448kcal9.2g2.2g158.2g0g
Valittu annoskoko128g724kcal4.6g1.1g79.1g0g
Annoskoko puolitettuna64g362kcal2.3g0.6g39.6g0g
Arvot/100g100g565kcal3.6g0.9g61.7g0g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=384485