Borssikeitto, punajuuri-nauris

Kuori ja raasta punajuuri ja nauris, pilko sipuli, murskaa valkosipuli.

Kuumenna öljy kattilassa ja hauduta kasviksia öljyssä sekoitellen.

Lisää vesi (tai kasvisliemi, lihaliemi), mausta esim laakerinlehdellä, pippurilla, muskotilla, suolalla.

Keittele tunnin verran hiljaisehkolla lämmöllä kunnes on kypsää.

Lisää lopuksi creme fraiche, sekoita ja tarjoile.

Lihan ystävät voivat paistaa vaikka possun suikaleita ja lisätä ne keiton pinnalle lautaselle.

Reseptistä tulee n. 2 annosta ja yksi annos painaa n. 587 grammaa

Sallay
AineksetMääräEnergiaPHRK
Punajuuri 33g13kcal0.3g2.3g0.1g0.8g
Nauris 16g4.5kcal0.2g0.7g0g0.3g
Punasipuli, kuorittu, 100g9g2.5kcal0.1g0.4g0g0.2g
Valkosipuli 1.1g1.2kcal0.1g0.2g0g0g
Rypsiöljy 3.1g27kcal0g0g3.1g0g
Vesi, vesijohtovesi 55g0kcal0g0g0g0g
Creme fraiche, ranskankerma, rasvaa 28 % 11g30kcal0.2g0.3g3.1g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana257g157kcal1.8g7.8g12.6g2.6g
Valittu annoskoko128g78kcal0.9g3.9g6.3g1.3g
Annoskoko puolitettuna64g39kcal0.5g2g3.2g0.7g
Arvot/100g100g61kcal0.7g3g4.9g1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=94683